انواع پسوند یا فرمت : 

JPEG PNG GIF RAW SVG DNG WebP TIFF BMP و …

1- فرمت های عکس :

JPEG یا همان JPG : مشهورترین فرمت تصاویر است. مخفف Joint Photographic Experts می باشد. اندازه‌ فایل‌های JPEG تا حد بسیار زیادی پایین است.

تقریبا تمام دوربین‌های دیجیتال تصاویر را به JPEG ذخیره می‌کنند و دستگاهی نیست که توانایی نمایش این تصاویر را نداشته باشد.

این فرمت که سال 1992 عرضه شده است، از تصاویر رنگی 24 بیت (هشت بیت برای هر کدام از سه رنگ قرمز، آبی و سبز) پشتیبانی می‌کند.

Tagged Image File Format) ‌TIFF) : تصاویر را به‌صورت 24 یا 48 بیت بابت هر پیکسل (هشت یا 16 بیت برای هر رنگ) ذخیره می‌کند.

همه کامپیوترها نمی‌تواند همه‌ انواع فایل‌های TIFF را بخواند!

کاربرد :

1- تصاویر سیاه‌وسفید با کیفیت تر

2- یکی از اصلی‌ترین فرمت‌ها در صنعت چاپ می باشد، دلیل آن هم پشتیبانی آن از فضاهای رنگی مخصوص دستگاه‌های مختلف است.


 Graphics Interchange Format) GIF) ‌: تصاویر متحرک

فرمتی با سابقه‌ای 30 ساله است که امکان پشتیبانی تصاویر از هشت تا 256 بیت را دارد.

برای تصاویری گرافیکی که حداقل رنگ‌ها را داشته باشد بسیار مناسب است؛ مانند اشکال، لوگوها و تصاویر کارتونی.

 دعوای سر نحوه‌ تلفظ نام این فرمت وجود دارد :بین «گیف» و «ج یف»:  که حتی به رئیس‌جمهور آمریکا هم کشیده شده است.‌ (اوباما نظرش روی ‌گیف‌ است!)

 Portable Network Graphics) PNG) :  با پس‌زمینه‌ شفاف

تصاویر هشت بیتی paletted (با امکان رنگ شفاف برای یک پیکسل)، تصاویر 24 بیتی true-color (شانزده میلیون رنگ) یا 48 بیت true-color . (با یا بدون کانال آلفا برای میزان شفافیت)‌

 قابلیت نمایش خوبی در مرورگرها دارد، به همین دلیل کاربرد آنلاین فراوانی دارد.

SVG یا Scalable Vector Graphics :  ذخیره‌سازی برداری تصاویر ، که توسط کنسرسیوم World Wide Web (مسئول اصلی استانداردهای وب) ارائه شده و توسعه می‌یابد.

می‌تواند در کاهش اندازه‌ فایل تاثیر داشته باشد :

اندازه‌ فایل لوگوی جدید گوگل : 305 بایتاست؛ یعنی در حد چند خط در یک فایل SVG! این را مقایسه کنید با لوگوی PNG قبلی که حدود 14هزار بایت یعنی 14 کیلوبایت بود!


آشنایی با انواع فرمت های ویدیو :

هر ویدیویی که در گوشی‌های همراه، کامپیوتر یا حتی تلویزیون تماشا می‌کنید، نوع خاصی از فرمت های ویدیو را دارد. فرمت فایل‌های ویدیویی تعیین می‌کند که ویدیو شما در کدام پلتفرم اجرا شود.

MP4؛ بهترین فرمت برای فیلم‌های آنلاین

WMV؛ فشرده‌ترین فرمت ویدیویی

MKV؛ از فرمت های ویدیویی جهانی

AVCHD؛ از فرمت های ویدیویی حرفه‌ای

MOV؛ بهترین فرمت برای دستگاه‌های آیفون

AVI؛ فرمت اولیه ویدیویی

WEBM؛ بهترین فرمت در سایت‌ها :این فرمت رایگان یکی از بهترین فرمت های ویدیویی برای پس‌زمینه سایت‌ها است که توسط بسیاری از مرورگرها اجرا می‌شود. مرورگرهایی چون Google Chrome، Opera، Firefox، Microsoft Edge، Internet Explorer از این فرمت پشتیبانی می‌کنند.

بهترین فرمت های ویدیویی برای فیلم‌های آنلاین در یوتیوب و اینستاگرام: MP4

بهترین فرمت‌ها برای ضبط و ذخیره: MP4، AVCHD و MKV.

بهترین فرمت‌ها برای تولید محتوای ویدیویی: MP4، WMV، و AVI.

بهترین فرمت‌ها برای وب سایت‌ها و موبایل‌ها: MP4

در کل فرمت MP4 بهترین و پرکاربردترین فرمت در اینترنت و موبایل‌ها است. هر چند در دوربین‌های حرفه‌ای از فرمت AVI یا سایر فرمت‌ها استفاده می‌شود.

 


کنترل پنل ویندوز 7 , 10


Action Center :

ویندوز 7 یک روش ساده برای مرور وضعیت سیستم و یافتن راه حلی برای مسائل امنیتی و همچنین نگهداری ارائه داده است. این ویژگی که این کارها را تسهیل کرده است Action Center(مرکز عملیات) نامیده می شود. زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که مشکلی خاص برای سیستم وجود داشته باشد .

در هنگام مشکل : روی پرچم در سمت راست نوار وظیفه ، ضربدر قرمزی خواهید دید ، وقتیکه ماوس را روی آن پرچم ببرید تعداد مواردی را که باید به آنها رسیدگی و بررسی نمایید را نمایش می دهد و همچنی طریقه رفع مشکل را راهنمایی می کند.

تنظیمات مواردی که در آن پرچم نشان داده  بشود یا نه را در این قسمت از کنترل پنل انجام می دهید: می توانید یکسری از پیغام هایی را دائم در ویندوز نمایش داده می شود غیر فعال نمایید.

وظایف Action Center:

1-بطور مداوم وضعیت امنیتی سیستم شما را مانیتور می کند و اگر متوجه هر نوع مشکلی مثلا غیرفعال شدن آنتی ویروس شود، اطلاع رسانی می کند

2- یکسری کارهای مرتبط با نگهداری سیستم را مانیتور می کند.

وقتیکه  مشکلی را شناسایی می کند، کاربر را مطلع می سازد و همینطور شما را راهنمایی می کند تا بتوانید مشکل را رفع نمایید.


معنای علائم زیر چیست ؟

علامت ضربدر قرمز رنگ روی پرچم در نوار وظیفه : مشکلی در سیستم شما شناسایی شده است

علامت ساعت سیاه رنگ روی پرچم در نوار وظیفه : یک عملیات زمانبندی شده در پشت صحنه در حال انجام است مثلا یک اسکن زمانبندی شده ی ویروسها توسط آنتی ویروس در حال انجام است.


نحوه راهنمایی برای رفع مشکل توسط Action Center: اگر نشانگر ماوس را روی آیکون پرچم در نوار وظیفه ببرید، یک متن راهنما را به شما نمایش می دهد.


نحوه غیر فعال کردن پیامهای Action Center ویندوز؟

1- در پاببن تمامی گزینه ها ،  یک لینک با نام Turn off messages about می باشند که به شما اجازه می دهد پیامهای مربوط به آن موضوع خاص را غیر فعال کنید.

2- بر روی لینک Change Action Center settings که در سمت چپ قرار دارد، کلیک کنید. یک پنجره دیگر باز میشود و لیستی از تمامی ویژگیهایی که توسط Action Center مانیتور می شود، به شما نمایش داده خواهد شد. اگر می خواهید پیامها را در مورد یک یا چند ویژگی فعال یا غیرفعال کنید، کافیست تا تیک آن را بردارید و بر روی OK کلیک کنید. اگر هم قصد فعال کردن مجدد داشتید، تیکش را بزنید.


معرفی پیامهای خطای Action Center (مرکز عملیات) هنگامی که مشکلات زیر رخ بدهند شما را مطلع می کند:

1-Windows Update (Important):

اگر در تنظیمات Windows Update شما گزینه never check for updates (هرگز آپدیت ها را بررسی نکن) انتخاب کرده باشید، در واقع کامپیوتر خود را در مقابل انواع مختلفی از ریسک ها رها کرده اید. تنظیم پیشنهادی برای گزینه Windows Update اینست که آن را بر روی گزینه automatically download and install updates (به صورت اتوماتیک آپدیتها را دانلود و نصب کن) قرار بدهید. برای مشاهده گزینه های موجود، بر روی دکمه Change settings کلیک کرده و گزینه مناسب برای آپدیت را انتخاب کنید.

2- Spyware and unwanted software protection (Important):

به شما هشدار می دهد که آنتی ویروس ویندوز دفندر (Windows Defender) و یا سایر آنتی ویروس های موجود بر روی سیستم شما غیر فعال شده اند. برای مشاهده گزینه های موجود بر روی View antispyware programs کلیک کنید.

3- Virus protection (Important):

اگر آنتی ویروسی روی کامپیوتر شما نصب نشده باشد، غیر فعال باشد و یا از آخرین تاریخ بروز رسانی آن مدت زیادی گذشته باشد، این پیام را خواهید دید. اکیداً توصیه می شود که اولاً حتما آنتی ویروس نصب کنید، اگر نصب شده است حتماً آن را فعال کنید، و به طور مداوم آن را بروز رسانی نمایید. در مورد بروز رسانی آنتی ویروس ها بهتر است روی گزینه بروز رسانی اتوماتیک تنظیم باشند که معمولاً اگر دستکاری نکرده باشید همینطور هم هستند.

4- User Account Control (Important): این هشداری به شما است که User Account Control غیر فعال شده است. مکانیزم User Account Control یک مکانیزم امنیتی بسیار خوب است که در آموزش های دیگری به جزئیات آن خواهیم پرداخت. اگر با این ویژگی آشنایی دارید فراموش نکنید که هرگز نباید آن را غیر فعال کنید.

5-Network firewall (Important): این هشدار به شما یادآوری می کند که فایروال ویندوز شما و یا سایر فایروال های احتمالی نصب شده بر روی کامپیوتر شما (مثلاً ESET, ZoneAlarm, Symantec) غیر فعال شده اند. شما باید همیشه اطمینان حاصل کنید که فایروال شما روشن باشد. برای مشاهده گزینه های ممکن بر روی View firewall options کلیک کنید. فایروال یا دیوارۀ آتش، نقش بسیار مهمی در تامین امنیت کامپیوتر دارد.

6- Internet security settings (Important): این هشدار زمانی اتفاق می افتد که برخی از تنظیمات مرورگر اینترنت اکسپلورر (Internet Explorer) پایینتر از سطح پیش فرض اصلی شان باشند. در این وضعیت با کلیک بر روی Restore settings به سادگی می توانید آنها را به وضعیت پیش فرض اولیه باز نشانی کنید.

7-Network Access Protection: معنای این گزینه حفاظت از دسترسی به شبکه می باشد. در واقع این گزینه اشاره به یک ویژگی امنیتی دارد که معمولاً در محیطهای سازمانی برای مدیریت اطلاعات سلامت کامپیوترهای کلاینت در یک شیوه متمرکز شده مورد استفاده قرار می گیرد. این تنظیم بستگی به لایه های امنیتی خاصی دارد و برای کاربران خانگی یک صورت مساله نمی باشد.

8-Set up backup: این هشدار به شما می گوید که باید یک برنامه تهیه نسخه پشتیبان یا همان بک آپ را برنامه ریزی کنید. این هشدار به اندازه هشدارهای امنیتی حائز اهمیت نمی باشد اما فراموش نکنید که تهیه نسخه پشتیبان یکی از مهمترین کارها، مخصوصاً در کامپیوترهایی که فایلهای مرتبط با شغلتان را در آن مدیریت می کنید، می باشد. در صورتی که روی هارد دیسکتان فضای کافی دارید، حتماً یک برنامه پشتیبان گیری منظم را روی کامپیوتر فعال نمایید.

9-Check for solutions to problem reports: این هشدار در ارتباط با خطاها و مسائلی است که شما گزارش آن را به مایکروسافت داده اید. اگر راه حلی برای این مشکلات ارائه شده باشد می توانید راه حل های ارائه شده را بررسی نمایید.

10-Check for updates: اطلاع رسانی در مورد آپدیتهای غیر ضروری، مثلاً آپدیت کامپوننتهای نصب شده بر روی ویندوز و یا آپدیتهای مرتبط با سایر محصولات مایکروسافت.

11-Troubleshooting: System Maintenance: در مورد مسائل مربوط به نگهداری سیستم و اینکه چگونه کامپیوتر شما نرم تر و روان تر کند، اطلاع رسانی های لازم را انجام می دهد.

————————

2- گزینه Region And Language

در پنجره باز شده : 4 سربرگ (تب یا زبانه) قابل مشاهده است :

region and language کنترل پنل ویندوز 7

1- تب اول Formats :

در این سربرگ، می توانید در قسمت Format زبان مورد نظر را انتخاب کرده و در قسمت Date and time format ، قالب نمایش تاریخ و ساعت را مشخص کنید.

در بخش Examples ، می توانید نتیجه تنظیمات را با مثال مشاهده کنید.

در اینجا علاوه بر تغییر فرمت Short Date، اولین روز هفته رو هم روی شنبه تنظیم می‌کنیم.

با کلیک روی دکمه Additional Settings ، در کادری که ظاهر می شود، می توانید در سربرگ های Numbers (اعداد)، Currency (واحد پولی)، Time (زمان) و Date (تاریخ) تنظیمات دقیق تری را انجام دهید.

2- تب Location :

می توانید منطقه جغرافیایی محل سکونت را تعیین کنید .از لیست موجود، کشور ایران را انتخاب کنید.

3- تب یا سربرگ Keyboards and Languages :

تنظیمات صفحه کلید و زبان ها : برای افزودن یک زبان به صفحه کلید، روی گزینه Change keyboards کلیک کنید.

در کادری که باز می شود ، در قسمت Default input language ، زبان پیش فرض در ویندوز را مشخص کنید.

در قسمت Installed Services ، لیست زبان هایی که روی سیستم تعریف شده نمایش داده می شود.

برای اضافه کردن زبان جدید مثلا فارسی، روی دکمه Add کلیک کرده و در کادری که ظاهر می شود، زبان مورد نظر را انتخاب و روی دکمه OK کلیک کنید.

4- تب Administrative :

با کلیک روی گزینه … Change system locale می توانید زبان دلخواهی را برای برنامه هایی مانند همکاران سیستم و برنامه های جدیدی  که کدهای منحصر به فرد (Unicode) آن ها در ویندوز تعریف نشده، انتخاب کنید.

برای مثال یک برنامه نصب کرده اید که منوهای آن فارسی است و وقتی برنامه را اجرا می کنید زبان فارسی به شکل درهم و ناخوانا (خرچنگ قورباقه!!) است .برای اصلاح این مورد باید بیایید به این قسمت و در اینجا زبان فارسی (Persian) را انتخاب کنید.

با بیانی دیگر :

جهت اصلاح مشکل نمایش یونیکد UTF-8  و مربع مربع بودن زبان فارسی در نرم‌افزارها در ویندوز 7 :

در تصویر زیر، باید روی Persian ست شده  باشد، که برای نمایش صحیح کاراکترهای فارسی در نرم‌افزارهای فارسی هست… اگر این گزینه روی زبان دیگری غیر از Persian باشه، به احتمال زیاد شما به جای حروف فارسی، حروف ناخوانا و مربعی شکلی رو مشاهده می‌کنید. دقت کنید پس از تنظیم این مرحله، باید سیستم رو Reset کنید

اصلاح مشکل نمایش یونیکد UTF-8 در نرم‌افزارها در ویندوز 7

با این گزینه که در تصویر زیر می بینید، می‌توانید تنظیمات ذخیره شده را به Welcome Screen و یوزرهای جدید اختصاص دهید…

region and language کنترل پنل ویندوز 7

کنترل پنل ویندوز 7 , 10 : توضیح سریع :

Action Center پیغام هایی که توسط ویندوز داده میشود در این بخش قابل مشاهده است و راه کارهایی برای حل آنها نیز ارائه شده است.

BitLocker Drive Encryption برای رمز گذاری روی درایو های هارد دیسک مانند درایو D استفاده میگردد.

Display تنظیمات مربوط به صفحه نمایش

Folder OPtions تنظیمات مربوط به نمایش فایل ها و پوشه ها Fonts محل قرار گیری فونت های ویندوز

Mouse تنظیمات مربوط به ماوس

Programe And Features نصب و حذف برنامه ها و اضافه کردن ویژگی های ویندوز

Region And Language تغییر و اضافه کردن زبان ویندوز

User Account ایجاد و تغییر یوزر های ویندوز و انتخاب پسورد برای آن ها

______

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *