لوکال هاست چیست؟
لوکال هاست (localhost) یک فضای محلی در کامپیوتر شخصی شما میباشد که فضایی مانند هاست یا یک سرور واقعی را برای ما ایجاد میکند. بعد از نصب برنامههای موردنیاز آن بر روی کامپیوتر کافیست جهت دیدن آدرس این وب هاستیگ بر روی مرورگر خود عبارت http://localhost را تایپ کنید. این آدرس همان آدرس محلی کامپیوترتان میباشد که به IP 127.0.0.1 تنظیم گردیده است
مزایای استفاده از لوکال هاست :
- آفلاین و بدون نیاز به اینترنت
- سرعت بالا
- رایگان
- حفظ امنیت اطلاعات
- امکان انجام تغییرات آسان و ویرایش سریع
_______
روش ایجاد لوکال هاست :
بسیاری از وبسایتها با زبان php نوشته میشوند که کامپیوتر ما نمیتواند از آن پشتیبانی کند. به همین دلیل نیاز به نصب نرمافزارهایی داریم تا این کدها را تفسیر و سیستم ما را آماده کند.
برای این کار میتوانیم این نرمافزارها را تکبهتک بر روی سیستم نصب کنیم. این نرمافزارها شامل وب سرور، زبانهای برنامهنویسی تحت وب، سرور ایمیل، سرور ftp و … میباشد و یا میتوانیم از سرویسدهندههایی که بهصورت یک پکیج هستند، استفاده کنیم.
این پکیجها بسته به نوع سیستمعامل، تمام نرمافزارها و تنظیمات مربوط به آن را یکجا در خود دارند. در ادامه ما به معرفی این سرویسدهندهها خواهیم پرداخت: Xampp xampp برای شبیهسازی لوکال هاست بر روی همه سیستمعاملها مورداستفاده قرار میگیرد و خدماتی در زمینه ftp – perl و… دارد که آن را از دیگر نرمافزارها متمایز کرده است. میتوان گفت xampp یکی از محبوبترین پلتفرمهای دنیا محسوب میشود.
XAMPP مخفف عبارات X-OS ,Apache ,Mysql ,PHP می باشد. عبارت X-OS به این معنی است که میتواند برای سایر سیستمعاملها مانند ویندوز، لینوکس و مک استفاده شود.
________
Xampp چیست؟
زمپ یک نرم افزار برای ایجاد وبسرور محلی روی کامپیوترهای خانگی است. این نرم افزار برای تمام افرادی که به نوعی با طراحی سایت سروکار دارند کاربرد دارد.
چه کسانی مثل شما که میخواهند یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس را یاد بگیرند و در نهایت با استفاده از آن یک وبسایت راه اندازی کنند، و چه برنامه نویسان تحت وب که میخواهند یک نرم افزار تحت وب را توسعه دهند.
پس در واقع ما برای اینکه در ابتدای یادگیری وردپرس، برای تهیه هاست و دامنه (هزینه و…) به زحمت نیفتیم، میتوانیم از این نرم افزار استفاده کنیم.
xampp، یک پکیج نرمافزاری است که خود حاوی چند نرم افزار دیگر است، وب سرور Apache، پایگاه داده MySQL و مفسر زبانهای PHP و Perl، چهار نرم افزاری هستند که با نصب زمپ در سیستم شما نصب خواهند شد.
نصب جداگانه این نرمافزارها و یکپارچه سازی آنها کار سختی است، به همین علت اکثر افراد از نرمافزارهای شبیه ساز مانند xampp استفاده میکنند.
فواید نرم افزار xampp
نصب و یکپارچه سازی Apache، MySQL، PHP، Perl
قابلیت نصب CMS محبوب وردپرس
تست و یادگیری CMSها بدون نیاز به خرید هاست و دامنه
__
آموزش نصب XAMPP
در قدم اول به وبسایت نرم افزار xampp رفته و با توجه به سیستم عامل خود (ویندوز/لینوکس/مک) این نرمافزار را دانلود کنید و یا اگر نیاز به فیلتر شکن دارد فقط بر روی لینک اول زیر بزنید و دانلود کنید :
دانلود XAMPP PHP 8.1.10 x64 رمز : www.yasdl.com
نسخه بدون نیاز به نصب زمپ :
دانلود XAMPP Portable PHP 8.1.4 x64 رمز : www.yasdl.com
بعد از دانلود، روی فایل setup کلیک کنید تا پنجره نصب نرم افزار ظاهر شود.
در مرحله اول روی دکمه Next کلیک کنید.
در مرحله دوم میتوانید ماژول های مدنظر خود را برای نصب انتخاب نمایید. تیک همه ماژولها را زده و روی دکمه Next کلیک کنید.
در مرحله سوم باید مسیر نصب xampp را تعیین کنید. بصورت پیشفرض مسیر نصب این نرمافزار در دایرکتوری “C:\xampp” است که اگر مایل بودید میتوانید آنرا تغییر دهید.
در مرحله چهارم به شما اطلاع میدهد که نرمافزار Bitnami هم برای زمپ نصب میشود. Bitnami یک نصبکننده CMS های مختلف از جمله وردپرس، جوملا، دروپال و… است.
اگر این تیک را بزنید صفحهای حاوی اطلاعات بیشتر درمورد Bitnami برای شما بازخواهد شد. روی گزینه Next کلیک کنید.
در مرحله پنجم پیامی مبنی بر آماده بودن تنظیمات، برای نصب Xampp در کامپیوتر شما ظاهر میشود. روی گزینه Next کلیک کنید.
در این مرحله نرم افزار شروع به نصب شدن در کامپیوتر شما خواهد کرد.
بعد نصب، پنجره ای ظاهر میشود که از شما میپرسد آیا میخواهید کنترل پنل زمپ برای شما باز شود؟ این تیک را بزنید و روی دکمه Finish کلیک کنید.
بعد از بازشدن کنترل پنل نرم افزار xampp با پنجره زیر روبرو خواهید شد. همانطور که میبینید، ماژولهای مختلف این نرم افزار در این پنجره حضور دارند که بسته به نیازتان هرکدام از آنها را میتوانید Start کنید.
ما فعلا فقط با ماژولهای Apache و MySQL سروکار داریم، پس روی دکمه Start این دو ماژول کلیک کرده و چند ثانیه منتظر بمانید تا این ماژولها به رنگ سبز تغییر کنند.
حال برای اینکه وب سرور محلی نصب شده روی کامپیوتر خود را چک کنید میتوانید یک مرورگر مانند Google Crome را باز کرده و به آدرس http://localhost روجوع کنید. اگر با پنجره خوشآمد گویی Xampp روبرو شدید، یعنی نرم افزار به درستی نصب و اجرا شده است.
دسترسی به پایگاه داده MySQL
همانطور که در ابتدای این مطلب گفتیم، پایگاه داده MySQL همراه با این نرمافزار نصب میشود. برای کار با MySQL، نرم افزار زمپ کنترل پنل phpmyadmin را در اختیار ما میگذارد.
به عبارت دیگر، ما برای مدیریت و انجام هرنوع تغییراتی در پایگاه داده خود از کنترل پنل phpmyadmin استفاده میکنیم. برای دسترسی به کنترل پنل phpmyadmin میتوانید در مرورگر خود آدرس http://localhost/phpmyadmin را وارد کنید.
________